Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...

Головна » 2016 » Грудень » 22 » СВЯТО ВАРЕНИКІВ У ШКОЛІ
08:05
СВЯТО ВАРЕНИКІВ У ШКОЛІ

       20 грудня  учні 3 та 4 класу з класоводом Давиденко Галиною Андріївною провели для учнів молодших класів‚ батьків та гостей відкриту виховну годину  " Варенички мої". Із самого ранку у школі відчувалася незвичайна атмосфера. Діти з нетерпінням чекали початку свята.
           Вареник -  є елементом обрядової культури України. Для кожного свята готували свої вареники, з відповідними начинками. Ці традиції збереглись і до нашого часу.  

           Виховна година була розпочата невеликим концертом, в якому учні могли проявити усю свою артистичність і охочих виявилось чимало:  багато хто розповідав чудові вірші, заспівали веселих пісень, виступали із запальними танцями. Учні розповідали про роль вареників на Україні‚ їх походження.    Після виступів учні 1- 4 класів були запрошені розпочинати, безпосередньо, сам процес виготовлення вареників власними руками.  З великим захопленням діти місили тісто, розкачували  та ліпили справжнє диво – маленький півмісяць, який в давнину наші предки слов’яни наділяли магічними властивостями – сприяти добробуту і зміцненню здоров’я людини. Про цю національну страву українці склали багато прислів’їв, приказок, загадок, пісень.                 

               І з чим тільки не варять вареники! З капустою і з сиром, з картоплею і з м’ясом, з грибами і ягодами. Маленькі кулінари ліпили вареники із вишеньками.  А прикрасою свята стала  презентація вареників зроблені вдома руками батьків.

                Батьки учнів 3 та 4 класів щедро пригощали всіх присутніх варениками. Ярмарок вареників став справжнім святом для усіх. Кожен отримав масу насолоди, що вже казати про те, що по закінченню свята ніхто не лишився голодним!

            Така спільна діяльність сприяє згуртуванню колективу. Діти допомагали один одному, раділи успіхам товаришів, з гордістю пригощали батьків варениками, приготовленими власноруч.

       Ми щиро їм подякували.

Переглядів: 316 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Годинник
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
.

...
Створити безкоштовний сайт на uCoz