Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...

Головна » 2013 » Листопад » 1 » Подорож до Національного музею народної архітектури та побуту України
15:35
Подорож до Національного музею народної архітектури та побуту України

Осінь.. Прекрасна пора для подорожей та екскурсій. Учні 6-9 класів Борівської школи   побували в одному з  найцікавіших місць в Україні, Музеї національної архітектури й побуту Пирогово – країни в мініатюрі. У четвер, 31 жовтня, взявши найнеобхідніше, одягнувши зручний одяг та сівши в автобус, учні школи зі вчителями (Коцюба В.С.,Клименко Н.П., Захарченко Н.А., Лейченко Л.П. ) відправилися  назустріч пригодам. Музей Пирогово розкинувся на 150 га площі, тому піша прогулянка  затянулася на весь день.

 Оpen Аіr-експозиція етнографічних районів — «Середнє Придніпров’я», «Полтавщина і Слобожанщина», «Полісся», «Поділля», «Південь», «Карпати» та колоритні експозиції «Вітряки», «Ярмаркове поле» і «Сучасне село» — так можна охарактеризувати один з найвідоміших культурних об’єктів України.  Це місце живе своїм життям, така собі невеличка держава в державі або ж інакше — колекція архітектурних споруд і предметів побуту різних історичних періодів. За сорокалітнє існування на чималій території зібрано понад дві сотні об’єктів. Більшість будівель на території музею — справжні, тобто  побудовані представниками тієї епохи, яку відображають. Хати з усіх регіонів України розбирали на частини, маркували, перевозили в Пирогово і  відтворювали в оригінальному вигляді. Найдавніший експонат — хата 1587 з піччю, найстаріший пам’ятник народного будівельного мистецтва. Також серед незвичайних експонатів — хата родичів Тараса Шевченка. Однак існують і відновлені по описах житла інші будови.

Під час подорожі ми максимально відчули колоритність місця та побули в ролі мешканця того часу. Для нас ця коротка - на день - подорож - не лише знайомство з історичними чи природними пам'ятками. Це і блукання незнайомими місцями, і зустрічі з новими людьми, і якесь незбагнене відчуття свободи, і відкриття чогось нового у собі самому. Завершилася наша подорож смачною їжею в Макдональсі  міста Києва. Звичайно, це дало нам нові знання. Хоча, кажуть, у наш час про все можна дізнатися, не виходячи з дому. Ми подорожуємо, безперечно, і для того, щоб змінити обстановку, звичний спосіб життя, відпочити від щоденних турбот, проблем, клопотів. Мандри дають нам творчий імпульс, натхнення, нові враження.

Діти задоволені від побаченого, отримавши багато нових вражень чекають нових екскурсій, з нетерпінням. Адже навколо нас ще так багато нового і цікавого.


 






















































Переглядів: 461 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Годинник
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
.

...
Створити безкоштовний сайт на uCoz