Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
...

Головна » 2017 » Лютий » 23 » ДЗВЕНИТЬ СТРУМОЧКОМ РІДНА МОВА
20:41
ДЗВЕНИТЬ СТРУМОЧКОМ РІДНА МОВА

     Мова – духовний скарб нації.  Це не просто засіб людського спілкування, це те що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі

світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб- мова.

     У жовтні 1999 року  на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний день рідної мови, а починаючи з 21 лютого 2000 року цей день відзначають і в Україні.

     За недовгий час свого існування це свято вже стало традиційним. Це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу, посіяти у своєму серці зернину любові до рідної мови

     Не залишилось осторонь цього свята і Борівське НВО "ЗОШ І-ІІ ступенів – дитячий садок". Із  нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови в школі було проведено "диктант єдності" українською мовою  та літературно музичну композицію "Дзвенить струмочком рідна мова", під час якої діти виразно декламували вірші та співали пісні про рідну мову. Також учні нашої школи взяли участь у педагогічній студії "Дивослово", де проводився захід "Скільки ти знає мов – стільки разів ти людина". Учениця 7 класу Степаненко Каріна та учень 8 класу Харчевний Дмитро продемонстрували виразне читання вірша В.Симоненка "Ти знаєш, що ти- людина" українською та англійською мовами.

     З усіх цих заходів видно, як діти з любов'ю та шаною відносяться до своєї мови, бо вони добре знають, що з мовою ми є народ, ми є нація.

     Усі ми повинні завжди пам'ятати і дбати про те багатство, яке є у кожного з нас, і багатство- це наша рідна мова.   

 

 

 

     

      

Переглядів: 294 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Годинник
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
.

...
Створити безкоштовний сайт на uCoz